Latest Toppers

Post date: 1 year 1 month

Mengikut dari pembacaan aku dlm blog2, Tabur West lebih senang berbanding Tabur East. Tapi bagi aku, Tabur West ni lagi susah dari Tabur East. Seramai 21 orang yg mengikuti aktiviti ini. Kami semua berkumpul di BHP Taman Melawati. Kalau ikut perancangan asal, kami akan mula mendaki pada jam 6....

Hotness:
Like this:
Average: 7.4 (5 votes)
State:
Selangor
Post date: 1 year 1 month

Raya tahun ni aku cuti lama sikit daripada tahun-tahun sebelum ni. Tapi anak-anak buah aku mula sekolah awal. Hari raya ke 5 dah mula bersekolah. Jadi aku kenalah layankan kerenah mereka ni yang sejak dari mula jumpa aku sibuk nak ajak aku mandi sungai. Walau pun kampung aku dekat sangat dengan...

Hotness:
Like this:
Average: 9 (1 vote)
State:
Pahang
Post date: 1 year 1 month

semasa kecil saya suka sekali kalau dapat menikmati roti (panggilan orang utara pada biskut). semuanya memberi kenikmatan yang rasanya sama dengan KFC atau McD ketika ini pada anak-anak saya. biskut ini bermusim sifat popularnya. satu ketika mungkin biskut merry (mary) atau sewaktu dengannya,...

Hotness:
Like this:
Average: 9 (1 vote)
State:
Kuala Lumpur
Post date: 1 year 1 month

HOMESTAY KAMPUNG TOK LEMBUT terletak di Simpang Tiga, Jalan Pantai Tengah, Temonyong, Mukim Kedawang, Pulau Langkawi, Kedah Darul Aman. Direka berdasarkan inspirasi rumah kayu kampung dengan suasana kampung berlatar belakangkan sawah padi yang menghijau dan diteduhi dengan pohon-pohon kelapa...

Hotness:
Like this:
Average: 10 (1 vote)
State:
Kedah
Post date: 1 year 1 month

Selalu cerita tentang restoran-restoran sekitar Lembah Klang je. Kali ni aku lari jauh sikit la, nak cerita tentang restoran kat Batu Pahat pulak, kampung Dude.

Aku memang bersyukur gila dapat kahwin dengan Dude yang memang orang Batu Pahat. Banyak gila tempat makan best-best kat Batu...

Hotness:
Like this:
Average: 9 (282 votes)
State:
Johor
Post date: 1 year 1 month

Nasi Beriani Gam atau masakan nasi beriani Melayu dibawa ke Semenanjung Tanah Melayu oleh pedagang-pedagang Arab melalui Singapura. Nasi beriani dimasak menggunakan beras panjang bersama rempah ratus yang digoreng sebelum ditanak berasnya.

Nasi beriani asal usulnya dari perkataan Parsi...

Hotness:
Like this:
Average: 9 (1 vote)
State:
Johor
Post date: 1 year 1 month

Produk Agromas (FAMA)
Assalamualaikum w.b.t warga blogger...

Mungkin anda masih tercari-cari produk makanan yang HALAL, SEGERA & SEDAP...
Jom ramai-ramai kita "try" rasa produk makanan AGROMAS keluaran FAMA...

ami adalah wakil pengedar yang berdaftar...

Hotness:
Like this:
Average: 9 (1 vote)
State:
Perak
Post date: 1 year 1 month

Diasaskan oleh Tn Haji Ismail bin Ahmad pada tahun 1987, pada ketika itu, dikenali sebagai Perubatan Tradisional Al-Wahida (PTA).

Latar belakang Tn Haji Ismail Ahmad: Lulusan Sarjana Muda Sains (Botani) Universiti Pertanian Malaysia Pernah berkhidmat sebagai pegawai di Lembaga Pertubuhan...

Hotness:
Like this:
Average: 5.5 (2 votes)
State:
Perlis
Post date: 1 year 1 month

Bersebelahan dengan Restoran Mee Ketam dekat dengan UNISEL ni.... ada pulak Restoran Bisik-Bisik... pun penuh jugak dengan pelanggan...

Specialties nye adalah Mee Bandung Udang Galah, Resepi Muar...

Hidangan pilihan 'Jalan-jalan Cari Makan'

Ini lah dia, Mee Bandung...

Hotness:
Like this:
Average: 8 (1 vote)
State:
Selangor
Post date: 1 year 1 month

Paul Tan’s Automotive News is Malaysia’s top automotive information and news source and covers topics regarding the automotive industry, focusing particularly on Malaysia and the ASEAN region.

We are currently the number one resource for anything car and motoring related in Malaysia and...

Hotness:
Like this:
Average: 9 (3 votes)
State:
Selangor
Post date: 1 year 1 month

The past year has not been easy on Malaysians and their wallets. With the onset of taxes, removal of subsidies and instability of workforce management, stretching your dollar is just not the same anymore, especially when you desire the little pleasures in life like a new car or a well deserved...

Hotness:
Like this:
Average: 9 (2 votes)
State:
Kuala Lumpur
Post date: 1 year 1 month

Selepas balik dari Melaka, keesokannya kami sekeluarga nak menghala ke Sg. Besar pula...sebelum sampai kesana singgah dulu makan kenduri dirumah saudara sebelah suami, kenyanggggg sungguh siap meratah lagi sambal goreng tempe.

Tujuan kesini sebenarnya nak berehat, dan en.suami pula ambik...

Hotness:
Like this:
Average: 9 (2 votes)
State:
Selangor
Post date: 1 year 1 month

Talk about Yuna, in the early days of her involvement in music industry in her home country Malaysia. I'm not really a big fan of her. But used to like some of her Malay songs. Then, when i rediscover back her music involvement as an independent singer in USA. I become more interested and...

Hotness:
Like this:
Average: 7.5 (2 votes)
State:
Kuala Lumpur
Post date: 1 year 1 month

Jimmy Choo ialah seorang seorang
pereka kasut yang berpusat di London, England. Jimmy Choo terkenal kerana kasut serta beg tangan buatan tangan yang mahal. Antarapelanggan-pelanggannya ialah
pelakon terkenal seperti Natalia Imbruglia, Katie Holmes serta Puteri Diana dari Wales...

Hotness:
Like this:
Average: 8 (1 vote)
State:
Pulau Pinang
Post date: 1 year 1 month

Pemain badminton nombor satu negara yang juga pemain nombor 1 dunia masakini merupakan antara pemain perseorangan terbaik yang pernah dilahirkan dalam sukan badminton tanahair. Kejayaan demi kejayaan yang dirangkul beliau dalam kejohanan yang disertai menjadikan beliau antara pemain lagenda...

Hotness:
Like this:
Average: 10 (1 vote)
State:
Pulau Pinang
Post date: 1 year 1 month

Kali kedua ke Terengganu barulah berjaya ke tempat membuat keropok lekor terkenal di Seberang Takir iaitu Keropok Lekor Bukit Tok Beng @ Keropok Tok Beng @ BTB2209. Yalah, kalau ke Terengganu tak sah kalau tak makan keropok lekor sedap kan. Sebelum gi ke Tok Beng ni saya ada la jugak tanya...

Hotness:
Like this:
Average: 8 (1 vote)
State:
Terengganu
Post date: 1 year 1 month

Datuk Nicol Ann David is a Malaysian female professional squash player. She is currently ranked world number 1 in women's squash, and is the first Asian woman to achieve this. She won the British Open title in 2005, 2006 and 2008, as well as the World Open title in 2005, 2006, 2008, 2009...

Hotness:
Like this:
Average: 9 (5 votes)
State:
Pulau Pinang
Post date: 1 year 1 month

Azizulhasni Awang

was born on 5 of January 1988 in Dungun,Terengganu, MALAYSIA is a track cyclist representing MALAYSIA . He is a flag bearer for Malaysian team in Beijing Olympic Games.
Azizulhasni,winner of gold medals in keirin and 200m sprints at the Asian Championships in April...

Hotness:
Like this:
Average: 8 (3 votes)
State:
Kuala Lumpur
Post date: 1 year 1 month

If you're a fan of Biryani rice, then you should reconsider!

Located at the Diplomatic Precint (aka Precint 15) is probably the best restaurant in Putrajaya; Mr Kabab (yes, with an "a" instead of an "e") & Biryani. It started out small and now has taken 4 shop...

Hotness:
Like this:
Average: 10 (6296 votes)
State:
Putrajaya
Post date: 1 year 1 month

ingat nak lunch hala ke airport aje sudah
tetiba tingat masak lemak cili api telor itik yang cukup sedap
kedai tepi jalan belah kanan lepas bandar seriemas, dekat area perkuburan islam
kedai tu kalau korang lalu mmg biasa2 aje, aku yang first time pi pun tak sangka
skali...

Hotness:
Like this:
Average: 10 (30 votes)
State:
Negeri Sembilan