Bukit Tabur West

Mengikut dari pembacaan aku dlm blog2, Tabur West lebih senang berbanding Tabur East. Tapi bagi aku, Tabur West ni lagi susah dari Tabur East. Seramai 21 orang yg mengikuti aktiviti ini. Kami semua berkumpul di BHP Taman Melawati. Kalau ikut perancangan asal, kami akan mula mendaki pada jam 6.30pagi tetapi disebabkan atas sbb2 yang tak dijangka, kami mula mendaki pada jam 7.30pagi.
Kekanan tu laluan masuk ke Tabur East sebenarnya
Sebelum memulakan pendakian, kami diberikan taklimat ringkas oleh Lynn. Pendakian diketuai oleh Bro Atim. Permulaan pendakian yg meriah, aku masih boleh bergelak, berborak dgn bro Nizam dan Armizan.
Tarik nafas pun normal lg. Tp bila dah masuk 30 minit, mula lah hidung besar. Nafas pun dah tercungap2. Diorg ni releks je. Ntah pakai tenaga apa pun x tau.Kami berhenti sebentar di checkpoint bpe x igt, dr cni boleh la tgk permandangan sikit. Kelihatan Bukit Tabur East diseberang. Ini yang dikatakan 'Sunrise'. Hahhha..Sunblock jadinye ni.

Baca lagi : http://kamibudakkampung.blogspot.my/2015/03/mendaki-bukit-tabur-west-tea...

Like this: 
Average: 7.4 (5 votes)
Hulu Kelang Selangor 53000