Top Attractions / Places

Bukit Tabur West

Mengikut dari pembacaan aku dlm blog2, Tabur West lebih senang berbanding Tabur East. Tapi bagi aku, Tabur West ni lagi susah dari Tabur East. Seramai 21 orang yg mengikuti aktiviti ini. Kami semua berkumpul di BHP Taman Melawati. Kalau ikut perancangan asal, kami akan mula mendaki pada jam 6.30pagi tetapi disebabkan atas sbb2 yang tak dijangka, kami mula mendaki pada jam 7.30pagi.
Kekanan tu laluan masuk ke Tabur East sebenarnya

D-river resort Janda Baik

Raya tahun ni aku cuti lama sikit daripada tahun-tahun sebelum ni. Tapi anak-anak buah aku mula sekolah awal. Hari raya ke 5 dah mula bersekolah. Jadi aku kenalah layankan kerenah mereka ni yang sejak dari mula jumpa aku sibuk nak ajak aku mandi sungai. Walau pun kampung aku dekat sangat dengan Sungai Gabai, Along merangkap Pak Long anak-anak buah aku memang dah pangkah harapan anak-anak ni untuk mandi sungai. Bahayalah, tak elok raya-raya mandi sungai. Aku ni asalnya dah bersetuju nak bawa mereka mandi seawal pagi raya ke 2 terus terbantut. Kata orang-orang tua. Tak patah pesek.

Pages